Laat je horen!

 

Ruimte durven innemen, je behoeftes kenbaar duren maken, je eigen geluid vinden, het vertrouwen in jezelf vergroten. Helder kunnen zien waarom dit een voor jou tot nu toe onmogelijk leek en waar de oorsprong ligt, kan je leven enorm veel lichter maken. Met stappen die bij jou passen, werken we met pragmatische en realistische doelen. Deze ga je integreren in je dagelijks leven.

 

Lichaamsgerichte coaching is bij mij de rode draad. Denk hierbij aan: een gezonde ademhaling leren toepassen, de juiste lichaamshouding vinden, bodyscans, met aandacht leren luisteren naar je lichaam en leren vertragen.

Oftewel: aan den lijve ondervinden dat er zoveel meer mogelijk is dan je dacht.

 

Waarom ik coach

 

In mijn werk als zangeres en muziekcoach op het speciaal onderwijs zag ik regelmatig hoe de kwetsbare en open houding ervoor zorgde dat mensen sneller contact konden maken met hun diepere gevoelens. Het kwam dan ook vaak voor dat we tijdens een les de diepte ingingen, omdat bij het bezig zijn met je lijf, zang en muziek je nu eenmaal sneller op een laag komt waar emoties echt doorleefd worden. Om me meer te bekwamen als coach op het het level van (oude) overtuigingen en belemmerende mechanismen, heb ik in 2021 besloten de 1- jarige post HBO opleiding tot geaccrediteerd coach te volgen.

 

Opleidingen en ervaring

 

Na een Pedagogische opleiding in 2000, bleef muziek een grote aantrekkingskracht op me uitoefenen. In datzelfde jaar deed ik toelating voor het conservatorium en werd ik toegelaten.

Nadat ik afstudeerde aan het conservatorium ontwikkelde ik me verder als zangeres en vocalcoach. In 2017 ging ik als docent muziek werken bij de Prof Dr Gunningschool, een VSO school (voortgezet speciaal onderwijs) in Haarlem, waar ik nog steeds werk. Daar merkte ik steeds meer hoe groot mijn affiniteit met mensen en interactie met de relaties die ze hebben, is. 

 

In 2020 besloot ik de coachopleiding bij BGL te gaan volgen. Deze praktijkgerichte opleiding leerde me alles over bijvoorbeeld Lichaamsgericht Werk, Rationeel Emotieve Therapie (RET), Voice Dialogue en systemisch werken. Het diploma dat ik behaald heb is een internationaal erkend diploma; onder andere geaccrediteerd door de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroeps Coaches) SNRO (de SNRO is een onafhankelijk instituut voor kwaliteitswaarborg van beroepsopleidingen en opleidingsinstituten op het terrein van de integrale en complementaire gezondheidszorg). De opleiding die ik gevolgd heb is een NOBCO-gecertificeerde opleiding. Dat betekent voor jou dat ik werk volgens de standaarden van deze beroepsvereniging. Daarom mag je van mij een kwalitatief traject verwachten.  

 

In 2023 heb ik de module "Stress, Burn-out en depressie" gevolgd bij BGL.

 

Als coach, docent en als vocalcoach heb ik door de jaren heen veel ervaring kunnen opdoen. Ik merkte dat er veel behoefte bestaat onder jongeren naar een luisterend oor, een gesprek waarin je je verhaal kwijt kunt aan iemand die zonder oordeel luistert. Ik zie dagelijks de vele uitdagingen waar jongeren mee te maken hebben. En de hoge eisen die er gesteld worden. 

 

De praktijk waar ik coach ligt op loopafstand van Station Haarlem.

 

 

info@melissarooscoaching.nl                                                                                  ✆ +31 6 143 407 43                                                                                                              KvK: 34331216